Sajtómegjelenések


Cikkek

Szandra és a csontszobrász – Ország-Világ, 1989. január 4.

„Nemrég olvasói levelet kézbesített a postás. Szerzője egy két évvel korábbi cikkemre reflektál. Abban a bizonyos cikkben Valerij Tyimoscsenko doktorról, a moszkvai Ruszakov Klinika tudományos főmunkatársáról írtam, aki műtéti beavatkozás nélkül, ördöngös ügyességgel távolítja el a gyerekek szervezetéből a különféle idegen testeket: tűket, csavarokat, játékalkatrészeket és minden egyebet, amit egy gyerek véletlenül lenyelhet. Szonday László, a levélíró arról számolt be, hogy személyes kapcsolatba került Tyimoscsenko doktorral, a híres mellkas-specialista ugyanis kislánya, Szandra betegségét gyógyítja.”


Esély a gyógyulásra – Népszabadság, 1998. április 9.

„A gyerekek csontkollekciónak csúfolják a harminckilós Szonday Szandrát, de ő igyekszik elfogadni magát olyannak, amilyen: 160 fokos görbületű gerincével, harminc kilójával, nehéz légzésével és alacsony fizikai teherbíró-képességével együtt bukdácsol a többiekkel együtt.”


Költőnő a porondon – Bezzeganya

„Egy különleges embert szeretnék bemutatni. Valójában az irodalom lenne a központi téma, de az író esztéta, jelmeztervező, fotós, kritikus, doktorandusz hallgató, cirkusz-szakértő, ja, és nem hagyhatom ki: harcos is. Szonday Szandráról van szó.”


Szandrát kétszer hozta vissza édesanyja a halálból – Természetgyógyász Magazin

„Szonday Szandra makacs lány. Némely orvosok szerint már rég távoznia kellett volna az élők sorából, ő pedig nem csak él, de virul is. Halálos betegségeiből felépülve, a megmaradt egészségi problémákkal együtt élve képes a boldogságra. Végzős az egyetemen, rátalált a szerelem, és több antológiai szereplés után a napokban mutatták be önálló verseskötetét. Sikereinek titka egyszerű, de nem könnyű: néhány nagy tudású orvos mellett szülei szeretetének és a saját akaraterejének köszönhet mindent.”


Meg vagyok húzatva?! – Moravcsik Andi

„Hogy mutassam be ezt a fiatal nőt? Költő? Igen, az. Az Artistaképző és az ELTE oktatója? Ha jól olvastam a CV-jét, az. De bevallom, ezek alapján nem választottam volna. Szandra egy HŐS, az ám, a javából. És nemcsak ő, hanem a családja is, különösen az édesanyja. A mai választottam: Szonday Szandra…”


Tévé- és rádióinterjúk

 Napkelte, 2006. augusztus 17.

Manna Rádió, „Életünk dolgai”, 2019. augusztus 1.

Trend FM, „Hétfő – Egy nő”, 2017. február 6.